Mesajı Okuyun
Old 31-07-2013, 08:43   #3
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Sayın meslektaşlarım,

Kafama çok takılan bir soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Mühendis bordrolu olarak çalıştırılmak üzere bir inşaat firmasında çalışmaya başlıyor, şirket aynı zamanda sözleşmeli olarak bir mühendislik firması ile de çalışıyor. Başlarda işçinin işinin gereğini yerine getirmesinde bir sıkıntı yokken zaman içinde müdürleri tarafından kendisinin yapması gereken tüm işler (işe alımda iş tanımı belirtiliyor.) mühendislik şirketine verilerek hatta hiçbir şekilde kendisiyle paylaşılmayarak işçi pasifize ediliyor.

işçi her ay maaşını alıp işe gelip gidiyor ancak pasif biçimde yani açıkça yapma diyen yok ancak yapacağı bir iş yok zira müdürleri, işleri onunla paylaşmadan direkt mühendislik firmasıyla çözüyorlar.

İşçi de bu süre zarfında var olan yetkinliklerini de kaybetme korkusu içinde ve sözleşmesini feshetmek istiyor. "işyerinde çalıştırılmamak" md. 24 kapsamında değerlendirilecek bir haklı nedenle fesih sebebi oluşturur mu?
Sayın Seda Çiftci;

Belirttiğiniz durumda işçinin, günümüzde "mobbing" olarak ifade edilen ve işçide yılgınlığa neden olarak iş akdini isteğiyle sonlandırması amaç ve kötü niyetini taşıyan bir uygulamaya maruz kaldığı ve haklı nedenle iş akdini 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24/II düzenlemesi uyarınca feshederek kıdem tazminatını alabileceği kanaatindeyim.

Saygılarımla..