Mesajı Okuyun
Old 28-07-2013, 04:39   #4
Doğukağan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.POYRAZ
Yukaridaki Yargitay Kararinda Da Belirtildiği Üzere ; Doğacak Alacaklarinda Haczi Şeklinde Ibare Yoksa Haciz Müzekkeresinin Ulaştiği Anda Mevcut Olan Paralara Haciz Konulur Sonradan Gelene Paralara Haciz Konulmaz.
Ayrica Farkli Yargitay Kararlari Bulunmaktadir, Bazi Yargitay Kararlari Doğmamiş Alacaklara Haciz Konulamayacağini Cari Hesap Şeklinde Bir Borç Ilişkisi Bulunmasi Halinde Doğmamiş Alacaklara Haciz-bloke Konulacağini Belirtmektedir.
Bu Sebeple Haciz Müzekkerelerine Hesaba Bloke-haciz Konulmasi Ibaresini Ekleyiniz.
Bu noktada Yargıtay'ın dediği gibi haciz ihtarnamesinin olduğu anda mevcut bir bedel olduğunda burada o anda ki bedele haciz gerçekleşmiştir. Ancak bankanın ihtarnameye nasıl cevap verdiğini merak ettim. Bana göre mevcut alacağa yetmediğinden arada bir hukuki ilişki var banka ile takip borçlusu arasında borç doğması ihtimalinde mevcut yani ileride doğacak bir alacak var ve hayale dayanmıyor ihtimalede . Mevcut bir hukuki iliskiye dayanıyor bundan dolayı sizin o hesaba ilk haciz sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Bunu kabul ettiremezseniz hacze iştirak şartları mevcutmu araştırın derim . Saygılarımla