Mesajı Okuyun
Old 26-07-2013, 10:05   #10
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın Av.Günar,
Alıntı:
Yazan Av.Günar
...arsa sahibi müvekkiller sadece Y1 in hakedişlerini değil kendilerine düşen 12 daireden 5 ini de Y1 e,Y1 de Y2 ye devretmiş zamanında.Geçen süre zarfında bu 5 dairenin iadesini sağlayabildik.
Bu durum müvekkillerde Y2 ye karşı güven oluşturdu...
Zaten kendilerinin olan 5 dairenin iadesinin güven telkin etmesi enteresan olmuş Hem de A'nın olan %60 hâlen Y2'de...

Alıntı:
...En son kararlaştırılan şu; y1 in vekili noterden sözleşmeyi Y2 ye devrettiğine dair muvafakatname verecek. Sadece A ile Y2 NİN katılımıyla baştan KKİS yapılacak...
Sözleşmenin devrine arsa sahibinin muvafakatı olduğu ve böylece devrin arsa sahibini de bağladığı sonucu doğuracak bu durum, sağ kulağın soldan gösterilmesi niteliğinde. Madem bu şekilde yapacaklar, 3'ünün beraber (A,Y1,Y2) sözleşme yapması daha mantıklı olur.

Alıntı:
...1-Ben bir inşaat mühendisi alarak inşaata götürsem oda bir rapor tanzim etse yeni sözleşmeye bunu eklesek ne kadar bağlayıcı olur?Yada sözleşmeye inşaatın yaklaşık %40 ının tamamlandığı konusunda taraflar arasında ihtilaf olmayıp 2. yüklenici kalan kısmı tamamlamayı kabul eder mi diyeceğim?...
İki tarafın da noterde kabul ettiği inşaat oranı, taraflarını bağlar.

Alıntı:
...2.Yüklenici arsa sahiplerinden hiç bir hak ve alacak talep etmeyecektir.Çünki 1. Yükleniciye hakedişleri verilmiştir.2.Yüklenici 1. Yükleniciden ancak bu hakları talep edebilir mi diyeceğim?...
A, Y1'in Y2'ye, sözleşme bedeli olarak kararlaştırılan arsa paylarının %60'ına tekabül eden devrini kabul etsin. Buna mukabil de Y2'nin, A tarafından peşin ödenen bu bedel karşılığı inşaatın kalan %60'lık kısmını tamamlayacağıyla ilgili KKİS akdetsinler.

Alıntı:
...3- 1. yüklenici 3. kişilere daire satmışsa 1. KKİS geriye etkili feshedilirse tapu iptal davası mı açacağız 3. kişilere? Geriye etkili feshetmemek dahamı iyi?...
Bunu neden sordunuz anlamadım? Tarafların fesih yapmayacaklarını söylemektesiniz?

Alıntı:
...4-Müvekkiller Y2 den birmilyon Tl lik senet almışlar senette teminat ibaresi veya herhangi bir sözleşme ile ilişkilendirme yapılmamış.Müteahhitle sıkıntı yaşanırsa bu senet icraya konulabilir mi?
Y2'nin ne olacağı belli değil; Y2 de zora düşerse A'nın elinde üzerinde 1 milyon yazan kağıt parçası kalır sadece... Bunun yerine Y2 üzerindeki taşınmazda A lehine teminat ipoteği verilsin.

Alıntı:
...5-Sözleşmeyi müteahhidin şahsı ile mi yoksa yetkilisi olduğu şirketle mi yapalım? Farkeden bir durum var mı?
Bu sorudan anladığım şu: aslında KKİS'ndeki edimi ifa edecek olan yüklenici (müteahhit), bir şirket. Fakat Y1'in tapuyu devrettiği ve şu anda tapuda malik görünen şirketin yetkilisi olan gerçek kişi. Yani Y1, tapuyu Y2'ye devretmemiş; Y2'nin yetkilisi olan şahsa devretmiş?
Durum bu ise 2 ve 4 no'lu sorunuz cevabındaki kısımlarda bu durumu gözönünde bulundurunuz.

Saygılar...