Mesajı Okuyun
Old 24-07-2013, 23:03   #7
Av.Günar

 
Varsayılan

Sayın Av.Nevra ÖKSÜZ, iş karışık olunca sorunu öteleyerek bugüne kadar geldik.Ancak sözleşme günü geldi çattı.Fakat hala nasıl bir sözleşme hazırlayacağım netleşmedi.Müvekkiller delil tespiti yaptırmadılar.Bu arada öğrendim ki arsa sahibi müvekkiller sadece Y1 in hakedişlerini değil kendilerine düşen 12 daireden 5 ini de Y1 e,Y1 DE Y2 ye devretmiş zamanında.Geçen süre zarfında bu 5 dairenin iadesini sağlayabildik.
Bu durum müvekkillerde Y2 ye karşı güven oluşturdu.En son kararlşatırılan şu; y1 in vekili noterden sözleşmeyi Y2 ye devrettiğine dair muvafakatname verecek.Sadece A ile Y2 NİN katılımıyla baştan KKİS yapılacak.Arsa üzerinde %40 ı tamamlanmış 2 blok halinde inşaat varken ve bloğun biri hakediş olarak tamamen Y1 e, y1 de bu daireleri Y2 devretmişken bunu nasıl yapacağız hala çözemedim.
1-Ben bir inşaat mühendisi alarak inşaata götürsem oda bir rapor tanzim etse yeni sözleşmeye bunu eklesek ne kadar bağlayıcı olur?Yada sözleşmeye inşaatın yaklaşık %40 ının tamamlandığı konusunda taraflar arasında ihtilaf olmayıp 2. yüklenici kalan kısmı tamamlamayı kabul eder mi diyeceğim?
2-Sözleşmenin dairelerin dükkanların paylaşımı ve hissler başlıklı kısmına ne yazacağım? 2.Yüklenici arsa sahiplerinden hiç bir hak ve alacak talep etmeyecektir.Çünki 1. Yükleniciye hakedişleri verilmiştir.2.Yüklenici 1. Yükleniciden ancak bu hakları talep edebilir mi diyeceğim?
3- 1. yüklenici 3. kişilere daire satmışsa 1. KKİS geriye etkili feshedilirse tapu iptal davası mı açacağız 3. kişilere? Geriye etkili feshetmemek dahamı iyi?
4-Müvekkiller Y2 den birmilyon Tl lik senet almışlar senette teminat ibaresi veya herhangi bir sözleşme ile ilişkilendirme yapılmamış.Müteahhitle sıkıntı yaşanırsa bu senet icraya konulabilir mi?
5-Sözleşmeyi müteahhidin şahsı ile mi yoksa yetkilisi olduğu şirketle mi yapalım? Farkeden bir durum var mı?