Mesajı Okuyun
Old 22-07-2013, 08:59   #1
av.koray

 
İnceleme Satiş Vaadinin Geçersizliğine Dair Yargitay Karari

Merhabalar Değerli Meslektaşlar,

Müvekkillerim babadan kalma ve üzerinde iki katlı ev ve bir dükkan olan ve tapuda arsa görünen taşınmazın 8/12 hissesine mirasçı olarak maliktirler( 5 kişi anne+çocuklar)Tapuda intikal yapılmamıştır henüz.

Mirasçılar 1994 yılında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapıyorlar. Sözleşmede sözkonusu gayrimenkulü sattık ve bedelini aldık şu andan itibaren tapu ile ilgili olarak hiçbir hak ve alakamız kalmamıştır diyorlar.
Bedelini aldık demelerine rağmen alıcı olan(davacı), müvekkillere senet veriyor.

Davalılardan bi tanesi o tarihte çocuk ve velisi olarak diger davalılardan annesi imzalıyor.

Satış vaadi sözleşmesine dayalı tapu iptali ve tescili davası temmuz ayında açılıyor ve açılmadan bir ay önce tapuya şerh ettiriliyor.

Davacı şahıs mirasçılardan(davalılardan) birinin eşi ve gayrimenkuldeki iki daireden birini ve dükkanı sözleşme tarihinden bu yana kullanıyor.

Davacı tarafından verilen senetlerden 5 taneden ikisi bulunuyor şu anda .


Bu tarihe kadar gmenkul ile ilgili tüm vergi vs elektrik su davalılardan anne tarafından ödeniyor ona ilişkin makbuzlar var.

sözleşmenin geçersizliğine ilişkin dayanabileceğim bir husus varm ı acaba.Aklıma sadece bedeli ödenmemiş senetler geliyor. aYRICA her ne kadar satış vaadi yapılmışsa da bu sözleşme ile tapuda tescile zorlanamayacağını düşünüyorum sadece bir bedel ödemiş ise onun geriye istirdatını talep edebilir diye düşünüyorum .Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum elinizde yargıtay kararı yada buna benzer dosya var ise .