Mesajı Okuyun
Old 20-07-2013, 14:38   #2
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

Eşinizin sizi aldatması ile ilgili ne kadar haklıysanız eşinizin sizi darp etmesi nedeniyle de o kadar haklı durumdasınız. Bunlar boşanma sebebi kabul edilmeleri ve eşinizin kusuru yönünden birbirine eşittir. Yani aldatan bir eş ne kadar kusurluysa, darp eden bir eş de o kadar kusurludur. Bu nedenle "o zaman haklıyken boşanmadım" düşüncesini bir tarafa bırakın.

Psikolojik veya psikiyatrik tedavi görmenin (ağır psikoz ve nevroz türleri dışında) boşanma davasında ciddi bir etkisi bulunmamaktadır. Yukarıda parantez içinde değindiğim durumlar zaten ağır akıl hastalığı düzeyinde olduğundan sizi ilgilendirdiğini sanmıyorum.

Şu anda halen varsa geçmeye yüz tutmuş olsa da darp izlerinizi bir hekim raporu altına aldırmakla işe başlayabilirsiniz.

Akabinde eşiniz hakkında koruma tedbiri isteyebilir ve müşterek haneden ve sizden ve çocuğunuzdan belli bir süre uzaklaştırılmasını talep edebilirsiniz.

Eşinize karşı boşanma davası açarak maddi-manevi tazminat ve nafaka talep edebilirsiniz.

Bu süreçte bir avukatın profesyonel yardımını almanız önemlidir. Maddi durumunuz yoksa bulunduğunuz yer barosundan bu konuda talepte bulunabilirsiniz.