Mesajı Okuyun
Old 19-07-2013, 16:07   #1
Avukat75

 
Varsayılan 6183 sayılı kanun-usulsüz tebligat-imzaya itiraz

Merhabalar...

6183 sayılı kanuna göre gönderilmiş ödeme emirlerinin iptali için vergi mahkemesinde dava açmış bulunmaktayız. Davayı, ödeme emirlerinin tebliği tarihinden itibaren 7 gün dolmadan açtık. Ancak davalı vergi dairesinin savunmasında sunduğu (davaya konu ödeme emirlerinin tebliğine ilişkin) tebliğ evrakında, tebliğ tarihi daha eski bir tarih olarak yazılmış. Yani tebliğ evrakındaki tebliğ tarihi dikkate alındığında, dava, 7 günlük süre geçtikten sonra açılmış oluyor.
Ancak mahkeme karar vermeden önce, (tarafımıza davalının savunması ve delilleri tebliğ edilmemekle birlikte, bu tebligat sorununu haricen öğrenmemiz sonucunda) tebliğ evrakındaki imzanın müvekkile ait olmadığı gerekçesiyle imza itirazında bulunduk ve tebliğ evrakındaki imzanın müvekkile ait olup olmadığının bilirkişi aracılığıyla tespitini istedik. Bu itirazımızda aynı zamanda, tebligatın usulsüz olması nedeniyle tebliğ tarihi konusunda bizim beyanımızın esas alınması gerektiğini de belirttik.
Mahkeme, davalı vergi dairesinin sunduğu tebliğ evrakındaki tebliğ tarihini esas alarak, bizim imza itirazına hiç değinmeden, süre aşımından red kararı verdi.
Sormak istediğim husus, tebliğ evrakındaki imzaya itiraz ederek yaptığımız usulsüz tebligat iddiasını, davayı gören vergi mahkemesine değil de icra mahkemesine mi yapmak gerekiyordu? 6183’de, usulsüz tebligat iddialarıyla ilgili İcra İflas Kanunu hükümlerine yapılmış bir atıf var mıdır? Yoksa bu itirazı davayı gören vergi mahkemesi mi inceleyip sonuçlandırmalıdır?
Teşekürler…