Mesajı Okuyun
Old 16-07-2013, 22:30   #6
Av. Caner Arıcı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.SYağmur
2004 sayılı Kanun md. 3444Değişik madde: 31/05/2005 - 5358 S.K./15. md.)
Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra kararın gereği yerine getirilirse, borçlu tahliye edilir."

Yasa maddesindeki bu değişiklik konusunda daha önce de tartışma yapılmış fakat tedbir nafakasını kapsıyor mu ? halen tartışmalı. Yasa değişikliği sonrası tedbir nafakasından şikayette bulunan ve karar almış veya yargıtay kararı olan meslektaşlarımdan paylaşmalarını sonucu ve/veya yargıtay kararını paylaşmalarını rica ediyorum.

344. maddede, "Nafakaya ilişkin kararların gereğini yerine getirmeyen borçlunun ... tazyik hapsine karar verilir" denilmektedir. Maddenin lafzından ve ruhundan çıkan sonuç; nafakaya ilişkin kararların ara karar veya ilama dayalı olmasının, tedbir veya yoksulluk nafakası olmasının cezai açıdan farklı sonuç doğurmayacağıdır. Sayın Av. Habibe YILMAZ KAYAR'a aynen katılıyorum. Ayrıca sayın dirilis'in verdiği link konu ile ilgili doyurucu bilgi içermektedir.