Mesajı Okuyun
Old 15-07-2013, 11:28   #5
Av. Can DOĞANEL

 
Varsayılan

3/4 vekalet ücreti ödemesi için itiraz süresi içerisinde dosya kapak hesabının tamamı ödenmelidir. Ancak dosya kapak hesabı yanlış yapılıp şikayete konu olmuştur. Borçlunun burada bir kusuru yoktur. Şikayete ilişkin hesabı öğrendikten sonra süresinde ödeme yaparsa bence 3/4 hakkından yararlanmalıdır. Muhtıra bir ödeme emri değil, icra muamelelerinin karşı tarafa bildirmeye yarayan kendine özgü bir işlemdir.
Muhtıra ile bildirilen (icra mahkemesi dosya üzerinden karar verdiyse) kendisine bildirilen hatalı dosya hesabının düzeltilmiş rakamıdır. Bu durum icra memurunun hatası ile ödeme yapılan günde sahip olunan haklardan geriye gitmeyi gerektirmez. İlgili yeni yapılan bu hesaba göre 3/4 vekalet ücretini ödemelidir. Ancak muhtıradan itibaren 7 gün geçirilirse vekalet ücreti tama yükseltilmelidir.
İcra Mahkemesi "karşı tarafı da bilgilendirerek" duruşmalı ya da duruşmasız karar verdiyse bence muhtıraya gerek yoktur. Karar yazımı vs. mutlaka 7 gün geçmiş olacağından doğrudan tam vekalet ücreti üzerinden haciz işlemlerine başlanılabilir.