Mesajı Okuyun
Old 08-07-2013, 10:53   #6
Digurak

 
Varsayılan merhaba benimde bu konuyla ilgili bir sorum var

Sayın meslektaşlarım.
Benim de bu konuyla ilgili bilginize ihtiyacım var.

A) Davacı (biz davalı tarafız)şiddetli geçimsizlik sebebi ile dava açıp evlilik birliği içerisinde edinilmiş bahçe ve evin 1/2 hissesinin kaydının kendisine verilmesi talebi ile dava açmış. Taraflar kesintisiz 6 yıldır ayrı yaşıyorlar. Davalı boşanmak istiyor ancak kusurun kendisinde olmadığını ve davacının gayrimenkullere katılım oranının 1/2 olmadığını iddia ediyor. Bu durumda

1) davanın reddini isteyip karşı dava mı açmalı?
2) yeni bir dava mı açmalı
3) Sadece davayı reddedip karşı tarafın ağır kusurlu olduğu tespit edildikten ve boşanma reddedildikten sonra yeni bir boşanma davası açıp maddi- manevi tazminat mı istenmeli?
4) Açılmış olan dava ilçe aile hukuk mahkemesinde açılmış yeni açılacak dava ya da karşı dava İl mahkemesinde açılabilir mi? İl mahkemesinde açılırsa birleştirme istenmek zorunda mıyız? eğer istenmek zorundaysa birleştirme hangi mahkeme de olur?

Bunları sormamın sebebi il mahkemeleri maddi manevi tazminata daha çok hükmediyorlar. Davacı ilçede davalı ilde oturuyor

B) Evlilik birliği içerisinde edinilmiş olan bahçe 2002 öncesine ait kooperatif hissesi olan evin ödemeleri 1998 yılında başlamış tapu 2005 de alınmış ancak toki geri ödemeleri 2010 da bitmiş. Bu durumda davacıya ne kadar katılım oranı hesaplarlar. Eşler 2007 den beri ayrı yaşıyorlar yani 3 sene boyunca davacının bir katılımı olmadığı ortada ama hesap nasıl olur?

Dava aşamasına geri dönersek yukarıda yazdığım 3 durumdan hangisini tavsiye edersiniz? teşekkürler