Mesajı Okuyun
Old 27-06-2013, 16:50   #7
mehmet1802

 
Varsayılan

Meslektaşım öncelikle daireleri satın alan 3. kişilerin paraları nasıl ve ne şekilde kimlere ödediği yönündeki beyanları büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan bu kişiler ile görüşüp durumun aslını ve ellerinde ödenen paraların makbuzları (dekont vs.) olup olmadığını sormanız gerekmektedir.Ayrıca bu kişilerin yardımları doğrultusunda iyi niyetli olup olmadıkları hususunda bir fikir de elde edebilirsiniz.

Şahsi kanaatim olarak ilk önce ilgili kişiler hakkında savcılığa dolandırıcılık suçu ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Zira açılacak soruşturma kapsamında hukuk davasında kullanılabilecek ve ne şekilde dava açabileceğinizi belirleyebilecek bir çok delil elde edebilirsiniz.Eğer 3. kişilerin gerçekten iyiniyetli olduğu tarafınızdan anlaşılamamışsa veya size yardımcı olmaktan çekinmişlerse bu kişilerin de isimlerini şüpheli olarak bildirmelisiniz. Nitekim kendilerini aklamak adına varolan ve sizden saklamaya çalıştıkları delilleri dosyaya sunmak zorunda kalacaklardır.

Soruşturma kapsamındaki ifadesinde arsa sahibinin vekalet verdiği kişinin de bu işten maddi bir değer elde ettiği kanaatine varmanız halinde bu kişiye davayı yöneltebileceğinizi belirtmek isterim.

Özetle öncelikle ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmanızı ve bu doğrultuda hukuki olarak yolunuzu çizmeyi öneririm. Saygılar