Mesajı Okuyun
Old 21-06-2013, 15:56   #2
mabitades

 
Varsayılan

Sayın Feyzaday,

Kanaatimce,olayda kira sözleşmesinin imzalanması ile kiracılık ilişkisi başlamış olduğunu kabulü gerekir.Ayrıca BK.348- yazılı şekilde yapılmayan fesih bildiriminin geçersiz olduğunu düzenler.Buna göre kiracılık ilişkisi sona ermemiş demektir.

01.07.2013 tarihinde kira bedelinin ödenmemiş olması ve kiracının da bu tarihten önce kiralananı tahliye etmemiş olması durumunda icra yolu ile kira bedelini talep etmenizde bir sakınca olmayacaktır.

Hiçbir kira bedelinin ödenmemiş olması kira ilişkisinin ortadan kalktığını değil kiracının sözleşmenin hükümlerine aykırı davrandığının göstergesi olabilir.

Diyelim ki kiracı 01.07.2013 tarihinden önce yazılı olarak bildirerek sözleşmeyi feshetti ve kiralananı tahliye etti; kira sözleşmesi yürürlük tarihi sözleşmenin imza tarihi ve bu tarih de 01.07.2013'den önceki bir tarih ise sizin talebiniz, kiralananın boş kalacağı süre kadar kira bedeli olmalıdır düşüncesindeyim.

Bu durumda da 1 aylık kira bedeli ile erken fesih tazminat davası açarsınız, kiralananın boş kaldığı sürenin daha uzun olması durumunda değerlendirmenizi yapar ve ıslah yolu ile talebinizi arttırabilirsiniz diye düşünüyorum.