Mesajı Okuyun
Old 19-06-2013, 14:44   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan hukukihayat
Merhaba,

Müvekkiin 2 aylık kira borcu nedeniyle aleyhinde tahliye talepli icra takibi başlatılmış olup müvekkil, takip tarihi ile aynı gün borcunu banka yolu ile alacaklıya ödemiştir. Hal böyle olunca da 7 günlük süre içerisinde itirazımızı icra dosyasında sunduk,

Ne var ki; saat farkı nedeniyle müvekkilin sorumluluğu doğabileceğinden 30 günlük ödeme süresi içerisinde ödediğimiz kira bedeli üzerinden faiz masraf ve vekalet ücretini de ayrıca icra dosyasına ödenmesini sağladım.

Ancak, daha sonra icra mahkemesinde tahliye talepli dava ikame edilmiş olup yapılan bilirkişi incelemesi neticesinde, müvekkilin taşınmaza yaptığı masraflar ve kira ödemelerini incelenmiş ve 4 TL lik bir fark tespit edilmiş olup tahliye kararı verilmesi yönünde rapor düzenlemiştir.

30 günlük ödeme süresi içerisinde yapmış olduğumuz ödeme, avukatlık ücreti ve tüm ferrilere ilişkin olduğu için bilirkişi tarafından kira borcu hesabına katılmamıştır. İş bu 4 TL'lik kira borcunun ödediğimiz miktar üzerinden mahsup edilmesi gerektiği kanısındayım. Zira kapak hesabı icra dairesi tarafından yapılmış olup bu hesaba göre ödeme yapmış bulunmaktayız. Öncelikle bu konuda bir Yargıtay kararı arıyorum,

Dahası da; icra dairesinin kapak hesabı yanlış yapılmış; 30 günlük ödeme süresi içerisinde yapmış olduğumuz ödeme neticesinde icra dosyasında 200 TL fazladan ödeme yapmışız. Ayrıca müvekkil kira dönemi başından bu tarihe kadar kira bedelini her ay 30 TL fazladan yatırmaktadır (düz rakam olsun diye) bu konularda bir itiraz yapabilir miyim? yoksa her halükarda 4 TL için tahliye kararı verilecek midir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Şu sorulara yanıt verirseniz, verilecek cevaplar işinize yarayabilir:

1- Kiralayanın banka hesabına yatırılan miktarlar için dekontta tam olarak ne yazmaktadır?(Örn. Ocak-Şubat 2013 kira parası, gibi) Bu yatan miktar takipte istenilen kira aylığının tamamını karşılamakta mıdır?

2- Bilirkişinin, "müvekkilinizin taşınmaza yaptığı masrafları" hesaplamasının nedeni nedir? Böyle bir iddianız mı var? Yani kısmi itiraz mı sözkonusu?