Mesajı Okuyun
Old 19-06-2013, 10:15   #1
Av. Eser Rüzgar

 
Varsayılan Manevi tazminat mikarı

Selamlar,

Benim sorum hatalı tıbbi müdahale halinde talep edilecek manevi tazminat miktarının tespitine ilişkin olacaktır. her olayın kendine özgü şartlarının olması ve bunun tazminat miktarına etki edeceği malumdur. Bu soru ile amacım, benzer durumlarda talep edilen manevi tazminatın miktarını tespit ile aşırı bir talepte bulunmamaktır. Kısaca olayı özetlersek:


53 yaşında ev hanımı bir kişi, hatalı tıbbi müdahale sonucunda vefat etmektedir. Hasta öncelikle bir hastanede muayene ediliyor ve tanı kusuru ile bazı tetkikler yapılmadan oksijen merkezine sevk ediliyor. Sonrasında ise oksijen merkezi hastayı hiç muayene etmeden önceki hastanenin tanısına uygun tedavi uyguluyor. Hasta fenalaşıyor ve oradaki uzman doktor hatalı ilk yardım yapıyor ve sonuç olarak hasta hayatını kaybediyor.

TBK'ya uygun olarak, aile yakınları manevi tazminat talebinde bulunacak. Bazı taleplerin 10.000.000 TL'ye vardığını gözlemledim. Hatta Erzurum'da bir davada 1.000.000 TL'ye hükmedildiğini de basından öğrendim. Bu konuya benzer bir karar varsa paylaşırsanız mutlu olurum.

Saygılarımla,