Mesajı Okuyun
Old 15-06-2013, 11:56   #1
kenan iskender

 
Varsayılan TASARRUFUN İPTALİ ve ALACAKLI VEKİLİNİN BEŞKACA İŞLEM YAPILMAMASI TALEBİ

Herkese merhabalar;
Alacaklı (A), borçlu müvekkilin (B)' nin iş adreslerinden birine 17.11.2012 tarihinde ihtiyati haciz kararı ile hacze geliyor. İşyerinde bulunan klima ve b.sayar haczediliyor fakat işyerinde bulunan TEKSTİL ÜRÜNLERİ, Alacaklı vekilinin "ŞİMDİLİK BAŞKA İŞLEM YAPILMASIN" talebi üzerine haciz işlemine son veriliyor. Bu talep haciz zabtına da geçiriliyor. Alacaklı (A), müvekkilin haczi adresi dışında 2 şubesi daha olmasına rağmen bu şubelerde haciz talebinde bulunmuyor. Borcu karşılamaya yeterli mal olmadığı gerekçesiyle, müvekkilin adına kayıtlı olan evi satmış olması nedeniyle tasarrufun iptali davası açıyor. Müvekkil gerçek kişi tacirdir. Evin ticari işletmesiyle alakası yoktur. Borcun kaynağı müvekkilin (X) Bankasına olan ticari kredi borcundan kaynaklanmaktadır.

Sunmuş olduğumuz cevap dilekçesinde, Müvekkilin işyerinde kötü niyetli olarak haciz yapılmadığı, müvekkilin 2 şubesi daha bulunduğu bu adreslere hacze dahi gidilmediği ÖN ŞARTIN OLuşmadığını beyan ettik.

Alacaklı (A),dava devam ederken 17.11.2012 tarihinde hacze gidip, haciz talep etmediği adrese ve beyan ettiğimiz diğer 2 adrese 18.04.2013 tarihinde yeniden hacze gitmiş, işyerlerinde 60.0000,00 ve 75.000,00 TL değerinde tekstil ürünü haczetmiştir. Fakat bu ürünler üzerinde 2013 şubat ve mart aylarında başka icra dosyalarından haciz yapıldığı zapta geçirilmiştir.

Alacaklı, ürünler üzerindeki hacziler nedeniyle, borcu karşılamaya yeterli menkul mal bulunmadığını beyan etmektedir. Alacaklı, kendi talebiyle önce haczi talep etmemiş ve diğer adreslere de hacze gitmemiştir. Kandi takiplerinden 3-4 ay sonra açılan icra dosylarından haciz yapılmıştır.

Burda Alacaklınının kendi kusuru ile, işin kolayı olan tasrrufun iptali davası açabilmek için alacağını menkul mal haczederek tahsil etmek istemediğini düşünüyorum Bu durumda TASARRUFUN İPTALİ davasının ön şartı gerçekleşmiş midir.? Haciz zaptı Geçici Aciz Vesikası hükmünde midir? Teşekkürler