Mesajı Okuyun
Old 13-06-2013, 12:32   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın Av.Günar,
Alıntı:
Yazan Av.Günar
...Arsa sahibi müvekkiller yüklenici ile noterde kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapıyorlar.Sözleşmede ruhsatın 3 ay içinde alınması gerektiği,inşaatın da bu tarihten itibaren 24 ay içinde teslim edilmesi gerektiği hükmü var.Yüklenicinin sözleşmeyi 3. bir yükleniciye devredemeyeceğine dair de bir madde var.Yüklenici inşaatın başında tüm hakedişlerini almış.Fakat yüklenicinin işleri iyi gitmemiş inşaatı tamamlayamamış.Başka bir müteaahhid bu inşaata devam etmek istiyor.Bu devir nasıl yapılacak eski yükleniciden muvafakat mı alınacak? Yeni yükleniciyle nasıl bir sözleşme yapmak gerekiyor?Yeni yüklenici eski müteahhid tüm haklarını aldığı için herhangi bir talepte bulunmamayı kabul etmiş bunu sözleşmede nasıl maddeleştirmek gerekiyor?
Yüklenicinin inşaatın başında aldığını söylediğiniz hakedişler ne şekildedir? Para olarak inşaatın yapımı bedelini mi almış? Arsa payı mı almış? Veya?

2. yüklenicinin hiçbir şey istememesi normal değil; neden bila bedel iş yapsın ki, farklı bir durum mu söz konusu? veya?

1. yükleniciyle irtibat kurma zorluğu var mı?

İnşaatın ne kadarlık kısmı (yüzde kaçı) yapılmış?

Saygılar...