Mesajı Okuyun
Old 31-05-2013, 09:11   #7
bilal_gedikci

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av_berna
saygıdeğer meslektaşlarım merhabalar..
Sorun çözümlendi ve hatta bununla ilgili Yargıtay kararı da buldum.sizinde aklınızda olsun ki durum şöyle çözümlenebilecek: evliliğin YOK hükmünde olması nedeniyle iptali davası var.yine aile mahkemesinde açılarak yokluğu ispat ediyoruz.bununla ilgili derdest,karara çıkmış ve hatta içtihat buldum.yine bu siteden sizlere sunayım. BU KONUDA HEM FİKİR OLUNAN KONU,MÜVEKKİLİMİN EVLİLİK MUAMELESİ YAPILIRKEN BULUNMAMASI VE KENDİ HÜR İRADESİNİ AÇIKLAMAMSI NEDENİYLE EVLİLİK KURUCU UNSURLARI OLUŞAMIYOR, VE EVLİLİĞİN YOKLUĞU SEBEBİYLE İPTALİNİ TALEP EDİYORUZ.
Eğer evlenen kişiinin değil de, evlenilen adamın avukatı olsaydım yanılma sebebi olduğu için nisbi butlan nedeniyle evliliğin talebini isterdim.Ben bir an öyle gibi düşünüverdim ama araştırınca daha net ortaya çıktı.Ama nüfusa başvurularak değilde, aile mahkemesinden yok hükmünde olduğunu talep edilerek hallolunur..Bilginize..
İLGİNİZ İÇİN AYRI AYRI TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM...İYİ ÇALIŞMALAR..

Sayın Av. Berna,
Olayınıza çözüm bulduğunuza sevindim. Ama hala yanlış yolda olduğunuzu düşünüyorum. Bulduğunuz içtihat olayınızla birebir örtüşüyor mu anlamadım. Bulduğunuz içtihatı buraya eklerseniz biz de istifade etmiş oluruz.

"Evlenme, su üc durumda yok sayilacaktir:
1. Evlenmenin ayri cinsten iki kisi arasinda yapilamamis olmasi
2. Evlenmenin resmi memur önünde yapilmamis olmasi
3. Evlenmek üzere nisanlilardan birinin olumlu iradesini aciklamamis olmasi."

Sizin olayınızda bu sebepler var mı ki evlenmenin yokluğunu tespit ettiresiniz. Eğer evlenmenin yokluğunu talep ederseniz kanımca sahta A şahsının evliliğini iptal ettirmek istemiş olursunuz.
Olayınız bence nüfus kayıtlarındaki yanlışlıktan ibarettir. Bu yanlışlığın düzeltilmesini talep etmeniz müvekkilinizin menfaatlerine de uygun olacaktır.

Saygılar.