Mesajı Okuyun
Old 21-05-2013, 09:47   #12
Av. Tevrat DURAN

 
Dikkat İhtiyati tedbire İtiraz ve temyiz

Alıntı:
Yazan hatice_bck
aslında burada sizin en başta gitmeniz gereken yol, temyiz yoludur. çünkü aleyhine tedbir kararı verilen kişiler itiraz yoluna gitmelidir, ihtiyati tedbir talebi reddedilen taraf temyiz yoluna gitmelidir. önce itiraz sonra temyiz gibi bir usul olduğunu düşünmüyorum. bu sebeple süre yönünden reddedilmiş olabilir. temyiz süresi hala 15 gündür. çünkü henüz istinaf mahkemeleri kurulmamıştır. HMK geçici 2. md ile bu hususu belirtmiştir.

Meslektaşım ihtiyati tedbir kararına karşı öncelikle mürafaalı olarak kendi mahkemesine ihtiyati tedbirin şartları noktasında itiraz ediniz.

HMK 394/4 " (4) İtiraz dilekçeyle yapılır. İtiraz eden, itiraz sebeplerini açıkça göstermek ve itirazının dayanağı olan tüm delilleri dilekçesine eklemek zorundadır. Mahkeme, ilgilileri dinlemek üzere davet eder; gelmedikleri takdirde dosya üzerinden inceleme yaparak kararını verir. İtiraz üzerine mahkeme, tedbir kararını değiştirebilir veya kaldırabilir."

Mürafaada aleyhinize bir karar çıktığında ise bu karara karşı Yargıtay'da kararı temyize götürünüz.

"HMK 391(3) İhtiyati tedbir talebinin reddi halinde, kanun yoluna başvurulabilir. Bu başvuru önidcelikle incelenir ve kesin olarak karara bağlanır."

Bu şekilde bir dosyam halen Yargıtay'dadır.