Mesajı Okuyun
Old 15-05-2013, 13:10   #30
av__emrah

 
Varsayılan

Alıntı:
Sayın meslektaşlarım vefat eden çocuğun konuşma özürlü ve engelli olması ,ailesinin destekten yoksun kalma tazminatı almasına engel değil midir?
(Engel durumunu tam olarak bilmemekle beraber ,yaşamını devam ettirmesi için ailesinin bakımına muhtaç olduğunu varsayıyorum.)
Destekten yoksun kalma tazminatının amacı,ölenin yardımından faydalanmak,yoksun kalınan faydayı talep etmektir.Çocuğun da özürlü olması sebebiyle ailesine maddi yönden bi katkı sağlamadığından ailenin talebi reddedilemez mi?

Alıntı:
Sayın av emrah
İlgili kararın olaya uygulanması mümkün değildir.Çünkü sizin vemiş olduğunuz kararda tazminat talep eden engelli olup sorulan olayda hakkında tazminat talep edilen engellidir.

Alıntı:
Kaza yapan aracın kaskosuna değil, ZMSS'ye başvurmak daha hızlı ve doğrudan bir yol olacaktır kanaatindeyim. Zira Hukuk Genel Kurulu, ölen tam kusurlu olsa da geri kalanların kusurlu olmadığına ve haliyle tazminata hak kazanacaklarına hükmetti. Çocuğun engelli olduğu da göz önünde bulundurulduğunda, bu daha hızlı bir yol gibi.

Sayın Meslektaşlarım; bende 6 yaşında olan özürlü çocuğun ailesine katkısının olmayacağı düşüncesine daha çok katılıyorum. Ama burada merak ettiğim Yargıtay Kararında da belirtildiği üzere yalnızca para veya eşya vererek yardımcı olmak dışında faktörlere de bakılıyor. Sizlerinde bahsettiği üzere dava açılmasının önünde herhangi bir engel yok. Burada da asıl mesele özürlü çocuğun ailesine katkısı ne şekilde olabilir? Katkısı olmadığını düşünerek hareket edersek sadece manevi tazminat istemli dava açıldığında durum sizce ne olacaktır?