Mesajı Okuyun
Old 14-05-2013, 14:13   #23
matruska

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Pandekt
Sayın Koç, Çelik Ahmet Çelik'in bir yazısında şöyle bir şey okudum ben de hala kavrayabilmiş değilim, paylaşmak isterim;
"..kazanın oluşuna, trafik sigortası genel şartları b.4 maddesindeki durumlardan biri etken olmuşsa, sigortacı, ödediği miktar üzerinden işletene rücu edebilir. sürücüye rücu edemez. eğer, destekten yoksun kalanlar aynı zamanda mirescı iseler, sigortacı ödeme yapmayı reddedebilir.
.....destekten yoksun kalanlar, aynı zamanda mirasçı iseler, onlara ödenen para, rücu hakkının bulunduğu durumlarda geri isteneceğinden, sigortacı rücu nedenlerini ileri sürerek tazminat ödemeyi reddedebilir."

Yargı Dünyası,Ağustos 2012,sayı 200

Sayın Pandekt bahsettiğiniz husus Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararında açıklanmıştır. Destekten yoksun kalanların mirasçılık sıfatı ile alakalı olmadığını, şahısların kendi üzerilerinde doğan bir hak olduğu ifade edilmiştir. Hatta mirası reddeden mirasçının dahi destek tazminatı talep edebileceği belirtilmiştir. Hal böyle olunca mirasçılara rücu edileceği gerekçesi ile ödeme yapmayı reddetmek mümkün olmayacaktır.