Mesajı Okuyun
Old 14-05-2013, 12:24   #6
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av__emrah
Sayın Meslektaşlarım yukarıda sormuş olduğum sorumun devamı niteliğinde bir sorum daha olacak; aday memura kınama cezası verilmiş, il disiplin kuruluna yapılan itirazı kurul kabul etmesine rağmen, disiplin amiri kınama cezasını kaldırmamış ve kınama cezasını tekrar vermiş, kararında direnmişti. Bunun üzerine bizde idare mahkemesinde kınama cezasının iptali için dava açtık.

657 sayılı devlet memurları kanununu 57. maddesi;



Maddeye göre kısaca adaylık süresi içerisinde disiplin cezası almış olanların ilişiği kesilir denilmektedir. Fakat bahsettiğim gibi müvekkilin almış olduğu kınama cezasına ilişkin süresi içerisinde idare mahkemesine dava açtık yani verilen ceza henüz kesinleşmiş değil. Buna rağmen müvekkilin ilişiği kesilmiştir. Amirin böyle bir işlem yapması uygun mudur? Memurluktan ilişiğinin kesilmesi kararına karşı da mı dava açmak gerekecek? Kınama cezasının kesinleşmediğine ve dava açıldığına dair itiraz mümkün müdür?..vs İçtihat programından konuya ilişkin herhangi bir karar bulamadım. Bu konuda yardımcı olacak meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Kanaatimce, disiplin amirinin idari dava sürecini takip etmesi ve sonucu beklemesi gerekirdi. Bu durumda, yine idare mahkemesine başvurarak memuriyetle ilişiğin kesilmesine ilişkin idari işlemin iptali talep edilmelidir.