Mesajı Okuyun
Old 02-05-2013, 13:56   #4
üye7160

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ugurtrbrs
Sayın Yıldız Hukuk,
Belirttiğiniz madde metninde sorumun cevabı yok bence. Zira mahkeme bir karar vermiş, alacaklı bu kararın yerine getirilmesini istemiş; biz de gerekeni yapmış bulunmaktayız. Fakat daha sonra alacaklı mahkeme kararı ile kazanmış olduğu hakkından kendi rızası ile borçluyla yaptığı sözleşmede vazgeçmiş, sonrasında ise bu vazgeçmesinin sözleşmeye uyulmadığından geçersiz olduğunu ileri sürerek takibe devam etmek istemektedir. Sorun da alacaklı bu şekilde sözleşmeden dönerek takibe devam edebilir mi? İcra dairesi bu dönmenin geçerliliğini inceleyebilir mi?

İcra dairesi taraflar arasında ki protokolleri kabul edebilir ve alacaklı tarafın talebi ile takip işlemine devam etmeyebilir.
Ancak dönmeye ilişkin hususları resen inceleyemez.Madde metninde de bakarsanız bu husus vardır.Siz daire olarak mahkemece verilen kararı uygulamakla yükümlüsünüz.Alacaklının talebi takibin devamı yönünde ise devam etmeniz gerekir,Daire taleple bağlıdır.Ve aksine bir yargı kararı olmadıkça ilk mahkeme kararı alacaklının talebi ile uygulanır.Siz daire olarak talebi yerine getireceksiniz.Aksine iddialar borçluya aittir.Ve bu iddialar için ise yargı yolu açıktır.
Dediğim gibi talep doğrultusunda işlem yapmanız gerektiğini düşünüyorum.