Mesajı Okuyun
Old 27-04-2013, 14:39   #7
şahin1972

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan olgu
Peşin para ile bir malın satımı konu olması halinde dediğiniz madde uygulanabilir. Bu arabayı sana satarım ama kaskoyu bundan yaptıracaksın diyemez. Ancak siz bir miktar para veriyorsunuz ve bunun geri ödenmesi gerekiyor. Krediye teminat olarak ipotek yok, rehin yok, tüketici de öldü mirasçısı reddi miras yaptı ne yapsın banka soğuk su mu içsin?
Bankanın kuruluş amacı kar elde etmek ihtiyacı olana yardım etmek değil. Doğal olarak da basiretli tacir gibi davranıp alacağının geri sönüşü için önlem almak zorunda.

Ayrıca sigortayı o bankanın anlaşmalı acentası ile yaptırmak zorunda değilsiniz. Bankanın kredi için aradığı teminat hayat sigortası. Sigortayı başka acentaya yaptırıp bankayı lehtar tayin etmeniz de mümkündür.

hayat sigortaları teminat değildir. hayat sigortasını bir teminat olarak ele almak da zaten mantıksızdır. Çünkü bazı hallerde hayat sigortaları hiçbir şekilde bir kazanım sağlamaz lehdara. Mesela adam bilerek ve isteyerek sağlık durumunda kısa sürede ölüm vuku bulması çok muhtemel bir hastalığı gizlemiş ise, menfaatdar havasını alır.

Bankalar ürün olarak kredi verirler ve bu da tüketici kanunu anlamında bir hizmettir.

Kanun maddesinde peşin para ile satımdan bahsetmemektedir.

Banka ne yapsın biliyor musunuz? ipotek alsın, rehin alsın, kefil alsın. (çünkü uygulamada bunlardan bir kaçını almadan kredi veren bir banka tanımıyorum) sonra bunlar yetmez adam ölürse kredimi de geriye alayım desin. hatta rahat durmasınlar, ölen adamın malının üzerindeki ipoteği kaldırmak için (yerse) ipotek kaldırma bedeli alsınlar.

Bankacıların bu memleketteki tüketicileri böylesine söğüşlemesine rağmen su içmek mi? lütfen...