Mesajı Okuyun
Old 26-04-2013, 20:19   #3
Avışıl

 
Varsayılan

İyi Çalışmalar;
Bahsettiğiniz sözlü devir işlemi taşra sayılan bir yerde gerçekleşmiş ise mahkeme tarafından örf ve adet kuralları gereği, devir dolayısıyla mülkiyetin geçtiğine karar verilebilir. Ancak bunun için tescil davası açmanız gerekir.
Ancak bu söylediğiniz durum şehirlerde gerçekleşmişse tescilin düzeltilmesi davanız şehirlerde örf ve adet kurallarının geçerliliği kalmadığından esastan reddedilecektir.

Benim düşüncem ile benim dosyam olsaydı;

icra takibi var mo yok mu bilgi vermemişssiniz. Bu bilgiyide paylaşır iseniz bu konuyla ilgilide düşüncülerimi paylaşmak isterim.

En büyük sıkıntı aracın kime devredildiğinin hatırlanmamış olmasıdır. plakaya kesilmiş cezalarda sürücü bilgisi bulunmadığı için aracı sürenin kimliğini öğrenemezsiniz. müvekkiliniz emniyetten aracın plakası geçen ama sürücüye elden teslim edilen bir trafik cezasına ulaşabilirse sürücüyü öğrenebilirsiniz. Onun dışında aracın kimde olduğunu tespit etmeniz çok zor bir ihtimal nereden sorgulatırsanız sorgulatın karşınıza müvekkilinizin adı çıkacaktır.


eğer hiç bir şekilde devir alan kişi haricen tespit edilemez ve müvekkilinizde hatırlayamaz ise hasımsız şekilde eğer kişiyi öğrenebilir iseniz 2 tanıkla birlikte devir alan şahsı davalı olarak gösterip, ödemiş yada ödemek zorunda kaldığınız miktarları talep değeri yaparak MENFİ TESPİT davası açarım.

Talebimde ise olayı ve tarihi anlatır. Aracın devir tarihinden itibaren tescilsiz olarak mülkiyetinde olduğunun, dolayısıyla ödemiş yada ödemek zorunda kaldığımız miktarların aslen onun borcu olmakla tarafımıza iadesini geçirim.

Menfi tespit davasını şahsı hatırlayıp yada tespit edip açarsınız sıkıntı yok ancak hasımsız olarak açarsanız; mahkemede belirttiğiniz araç plakası üzerine talebinizle yakalama emri çıkarttırıp şahsa kendisi ulaşacaktır.


umarım takip edeceğiniz yol konusunda bir ışık yakabilmişimdir. iyi çalışmalar