Mesajı Okuyun
Old 10-04-2013, 12:53   #2
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan aylinn
Tapu iptali davasında açmış olduğumuz dava kabul ediliyor ve gerekçeli karar 25.03.2013 tarihinde davalılar vekiline tebliğ ediliyor. Davalı vekili 05.04.2013 tarihinde ( temyiz süresi başladıktan 11 gün sonra) istifa ediyor. Temyiz süresi 09.04.2013 tarihinde bitiyor ve bu süre içerisinde dosyada herhangi bir temyiz dilekçesi yok. Sorum şu;
1. Usulüne uygun tebligatla temyiz süresi başladıktan sonra süre henüz dolmadan avukat istifa ederse temyiz süresi durur mu? ( Kararı kesinleştirmek istediğimde hakim istifanın davalılara tebliğ edilmediğini bu yüzden kesinleşme yapamayacağını söyledi)
2. İstifa sonrasında durumun taraflara tebliğinden 15 gün sonraya kadar avukatın vekalet görevi devam ettiğine göre, aradaki vekalet ilişkisi son bulmamış ise temyiz süresinin geçtiğinin kabulü gerekmez mi?

Sayın meslektaşlarım benzer konular tartışılmış sitede ama bu durumu aradım bulamadım, hakim dosyayı kesinleştirmiyor zor durumda kaldım. Yapılan tebliğ usulüne uygun, süresi içinde temyiz edilmemiş, avukatın vekalet görevi devam ediyor. Hakim temyiz süresi bitmeden istifa edildiği için bu durumu davalılara tebliğ edip tekrardan temyiz süresini başlatmak istiyor. Bu halde kanunda öngörülen temyiz süresi hukuka aykırı bir şekilde uzatılmış olmuyor mu? Avukatın vekalet görevi devam ettiği için temyiz etmemeden kaynaklı sorumluluğu devam eder ama bu durum davacıları ve mahkemeyi ilgilendirmez, iç ilişkiyle ilgili bir problem. Bu hususla ilgili yargıtay kararı olan meslektaşlarımızdan ya da başından böyle bir olay geçmiş olanlardan yardım istiyorum. Teşekkürler.

Ben sizin yerinize buldum. Aşağıdaki linkte 3 meslektaşımız da benzer durumu yaşamış. Ben bir Yargıtay kararı sunmuşum. Onlar da birer tane sunmuş. İncelerseniz, faydalınırsınız. Kararlar HUMK yürürlükteyken verilmişse de, HMK'daki ilgili maddede bir değişiklik yoktur.

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=57856