Mesajı Okuyun
Old 10-04-2013, 11:47   #1
Av. Ali YILMAZKARA

 
Varsayılan Tapu iptal-tescil ve sebepsiz zenginleşme

Müvekkil M ile X aynı köyün sakinleridir. Bölgedeki deprem sonrası ikisine de devlet tarafından ev verilmiş ancak X yaşlı ve hastadır, oğlu X 'in evini tek kardeşi Z'den kaçırmak için her nasıl yaptı ise X'in evini R'ye satış göstermek sureti ile annesinin üzerinden devretmiştir.

Müvekkil köyün bir ucundaki evini kızına yakın olması sebebi ile köyün diğer ucundaki X'in yaşadığı ev ile değişmek istemiştir. X'in kızı da Müvekkilin evinin yakınında oturmaktadır dolayısı ile taraflar kabul etmiştir.

Taraflar bir araya geldiğinde Sadece kızına yakın olmak ve bu X Y Z R arasındaki ilişkiyi bilmeyen Müvekkil M; R üzerine kayıtlı taşınmazı tapuda satış ile alıp aynı gün kendi üzerine olan evi de Y'ye devretmiştir. Gerçekte hiç para akışı olmamış aynı nitelik, eder ve tipteki (sadece yerleri farklı) evler değiştirilmiştir.

*Ancak gelinen noktada Z muris muvazası iddiası ile dava açmış ve Müvekkilimizin takip etmediği temyiz dahi etmediği dava kesinleşerek İptal edilmiş vefat eden X'in mirasçıları Z ve R adına %50 hisse ile tescil edilmiştir.

Müvekkil şu noktada elindeki evinden olmuştur. Y'ye karşı dava açmayı düşünüyoruz. Ancak bundan önce fikir görüş ve önerilerinize ihtiyaç duydum.

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler.