Mesajı Okuyun
Old 08-04-2013, 16:04   #1
antalya

 
Varsayılan Borçlunun tüm alacak kalemlerini (vekalet ücreti dahil) alacaklı asile ödemesi

Herkese iyi çalışmalar.
Açmış olduğumuz takibe itiraz edildi. İtiraz İcra Mahkemesince kaldırıldı ayrıca; lehimize % 40 tazminata hükmedildi. Borçlunun g.menkulleri haczedildi. Bu aşamada icra inkar tazminatı için ayrı takip açmadım, aynı dosya üzerinden borçluya icra inkar tazminatının ödenmesi için örnek 4-5 icra emri gönderdim ve tazminat yönünden de kesinleşti.
Bu aşamada alacaklı ile borçlu anlaşmış. Alacaklı asil dosyaya " dosya alacağımı tamamını tahsil ettim" diye beyanda bulunuyor. Borçlu da "borcun tamamını alacaklıya ödedim. alacaklı tarafından da bu durum dosyasına bildirilmiştir." diye beyanda bulunuyor.
Bende,
Av.K. 164 md. gereğince müvekkilimden hakettiğimi, icra takibe nedeniyle borçlu tarafında ödenmesi gereken vekalet ücreti ve ayrıca icra inkar tazminatı için (icra emri gönderdiğim için farklı dosya açmış gibi) vekalet ücreti talebi ile hem müvekkil hemde takip borçlusu aleyhine icra takibine geçtim. (Av.K. 165 maddesine göre)
Beklendiği gibi, dosyaya itiraz edildi. Takip borçlusu ödemelerin hepsini dosya alacaklısına yaptığını bu nedenle borcu olmadığı beyan ediyor.
Bu durumda;
1- Av.K. 165 diyorki; sulh durumunda taraflar müteselsilen sorumludur diyor. Burada ödeme yapılmış olması takip borçlusunu kurtarır mı sizce?
itirazın iptali davasında malumunuz hakim dosya borçlusu tüm borcu alacaklıya ödemiş senin muhatabın artık sadece müvekkilindir diyebilir

2- Aynı dosyadan (Tazminat için farklı dosya açamadan) icra inkar tazminatı için icra emri gönderdiğime göre tazminat nedeniyle vekalet ücreti talep etmem doğru mu?

Saygılarımla.