Mesajı Okuyun
Old 08-04-2013, 10:07   #6
Av. A.Derya

 
Varsayılan tapu müdürlüğünün tescil belgesine rağmen tescili gerçekleştirmemesi

Alıntı:
Yazan av.kadirpolat
Sayın meslektaşlarım,

Müvekkil, cebri icra yolu ile bir kaç parça taşınmaz satın almış, ihale kesinleşmiş ve vergilerini yatırmak suretiyle tapu müdürlüğüne tescil için başvurmuştur.

Ancak tapu müdürü, söz konusu cebri satışlardan bazılarının tescilinin yapılamayacağını, zira tarla vasfına haiz taşınmazlarda 20 Dönümden küçük, diğer nitelikli taşınmazlarda ise 5 dönümden küçük olması halinde tescilin olmayacağını dile getirmiştir.

Bu konuda, idare mahkemesinde dava açma dışında yapmamız gereken ne gibi işlemler var. yada bu konuyla karşılaşan meslektaşlarımdan izledikleri prosedürün ne olduğunu rica edeceğim.




Ssyın meslektaşım benzer bir sorunu ben yeni yaşadım, ortaklığınn giderileme davası neticesinde yapılan ihaleden bir taşınmaz aldım, tescil için gittiğimde tapu " bu taşınmazda kapatılan bir belediyenin hissesi olduğunu, 6360 sayılı yasa ve kendilerine gönderilen genelge uyarınca da bu hissenin satışı için İç İşleri Bakanlığı'nın onayı gerektiği " gerekçesi ile tescil işlemini yapmadı.

Direk red edecekti ancak ben en azından TAPU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'nden görüş alalım diyerek ikna ettim. Bence bu kanun cebri icra yolu ile satışa engel olmaması lazım.

Siz daha sonra nasıl bir yol izlediniz acaba ?

Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler