Mesajı Okuyun
Old 03-04-2013, 12:51   #9
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Erdem Akçay
"avukatım" sözcüğü yanlış mı yazıldı acaba?

Anladığım şu:

Siz, davacı kadının vekilisiniz. Dava dilekçesinde; davalının kumar oynadığını, alkol sorunu olduğunu ve sadakatsiz olduğunu belirttiniz. Davalı ise bunların gerçek olmadığını, eşinin böyle bir beyanının olmamasına karşın sizin, dilekçede bunları yazdığınızı söylüyor ve hakaret ediyor.

Dolayısıyla "avukatım" değil, "avukatı" demiş olmalı. Çünkü avukat, müvekkili hakkında "kumar oynuyor, vs" demez.

Eğer durum böyleyse, şerefsiz sözcüğünün kullanılmasıyla sövme ve dolayısıyla hakaret suçu gerçekleşmiştir. Avukatın kamu görevlisi niteliği ve duruşmanın aleniliği ilkeleri gereği işlenen suç, nitelikli hal almıştır. Duruşma zaptı ispat için tek başına yeterlidir. Kamu görevlisi olmanız nedeniyle şikayete bağlı olmamakla birlikte, şikayet ederek soruşturmanın başlamasını sağlamanız gerektiği kanaatindeyim.

Dava öncesinde müvekkilinize davada kullanılacak beyanları anlattırıp, bunları tutanağa geçirmediyseniz, müvekkilinizle sorun yaşayabilirsiniz. Ancak bu, hakaret suçu ile ilgili olayı etkilemez.

Sayın Akçay, soru şu şekilde anlaşılmalıdır:

Alıntı:
bosanma durusmasinda asil vekili yanin da söz istedi. Konuşmasına "dava dilekcesinde benim kumar oynadigim alkol ve sadakatsizligim yazilmis"diyerek başlamış, dilekçe ulaştıktan sonra esiyle görüştüğünü, eşinin "ben böyle bir şey demedim,şerefsiz avukatim kendi uydurmuştur" dediğini iddia etmiştir. tutanaga geçti. muvekkil çocuklar için kocasina dönmeye hazirlaniyor. şikayet etsem kocasini muvekkile guvenmiyorum. savci hakaret iddiasiyla dava acar mi? yoksa kadini dinleyip hakaret değil sadece duydugunu anlatmis diye takipsizlik mi verir)

Buna göre cevabınız değişir mi?