Mesajı Okuyun
Old 30-03-2013, 18:20   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Açılan davaya tebligatın elinize gelmesinden itibaren 2 hafta içinde YETKİ itirazında bulunma hakkınız var.

Ailenizin yanında yereleşmek niyetiyle oturduğunuzu ve ikametgahınızın orası olduğunu ve ayrıca eşinizle birlikte 6 ay davanın açıldığı ilde kalamadığınızı / yaşamadığınızı çünkü eşinizin hapse girdiğini belirtiniz.

Ve yetkili mahkemenin mutlaka şu an bulunduğunuz İl mahkemeleri olduğunu belirtmeyi unutmayınız..

Baba ile çocuğun görüşmesi için mahkemeden kişisel ilişki tesisine ilişkin karar verilmesi gerekir. Bu karar verilmeden çocuğunuzu babaya tek başına teslim etmeyin.

Mahkemede de babanın velayete uygun olmadığı gibi kişisel ilişki tesisinde de sürlerin minimum tutulması gerekitği yönündeki iddialarınızı ileri sürünüz. Bu iddiaları tanık beyanları, ceza ilamları, doktor raporları, mektup vs.. gibi her tür delille ispatlayabilirsiniz.

Şu an almakta olduğunuz tehdit varsa, Cumhuriyet BAŞSAVCILIĞI'na şikayette bulunabilirsiniz. Aile mahkemesinden eşinizin size ve çocuğunuza yaklaşmasının ÖNLENMESİNE dair tedbir kararı alabilirsiniz. Hatta bir an önce bunu yapmak ve çocuğun velayetinin de size verilmesini talep etmek yerinde olacaktır.

Aile mahkemesine başvurunuzdan harç masrafı alınmaz.

Haklarınız oldukça çeşitlidir. Etkin kullanabilmek için bir avukatla birlikte hareket ediniz..

Dava tebligatı elinize geldi ise bir an önce yetki itirazında bulununuz.[Bulunduğunuz ilden de dilekçe göndermeniz mümkündür. Bir avukata yazdırdığınız dilekçenin mutlaka adliye kanalı ile boşanma davasının görüldüğü ile gönderilmesi gerekir. Havale tarihi ve gönderilme numarası önemlidir. Profesyonel hukukçulardan destek alın.]

Saygılar.