Mesajı Okuyun
Old 26-03-2013, 17:04   #1
balkar

 
Yeni Fikir Özel Evrakta sahtecilik

Bir kurs kurucusu 3 işe gelmeme evrağı düzenleyerek Kurum Müdürünün iş akdini fesih etti. Bu evraklarda da 3 er kişinin imzası var(Ayşe, Ahmet, Ali). Müdürün yaptığı itiraz sonucu teftişi yapan müfettişe Ayşe "ben böyle bir belge imzalamadım" diyor (ayrıca bu Ayşe ye birde iş sözleşmesi imzalanmış, bundan da haberim yok diyor ve bu sahte belge ile milli eğitimden ataması da çıkmış) ve Miili Eğitim Müdürlüğünün suç duyurusuna istinaden savcılık soruşturması sonucu Asliye Ceza Mahkemesinde özel evrakta sahtecilik suçlamasıyla Kurum sahibi hakkında dava açıldı. Mahkemede Ali de evrakları kendisinin imzalamadığını söyledi./ Ali'ninde ayşe gibi 3 belgede 3 er tane ve birde atamasının çıktığı sözleşmesi imzalanmış). Mağdur hem alinin hemde 3. imzanın sahibi ahmetin de imzalarının araştırılmasını talep ediyor. bu 3 belgeyi kullanan Kurum sahibi Kurum Müdürünü müstafi saydırarak Atamasını iptal ettiriyor ve kurum müdürünün Özel Öğretim Kurumları Kanununa göre 1 yıl süreyle bir başka kurumda çalışmasını engelliyor. Ayşe ve Ali bir zararları olmadığı için şikayetçi olmadılar. Belki Ahmet te şikayetçi olmayacak. Şayet hakim araştırma yaptırısa. Mağdur olan müdür ise Hakimden alamadığı 2 aylık 1600 tl ile 1000 liradan bir yıllık maddi zararının 12000 lira (+ yasal gecikme faizi yıllık % 9 ) talep etti ve ödenmediği sürece HAGB istemiyorum (sanığın daha önce cezası falan yok, sicili temiz) dedi.
Hakim Mağdurun yazılı taleplerini dikkate alır mı? Zincirleme birden fazla suç sözkonusu olmazmı? Müdür, Ali, Ahmet, Ayşe herbiri için ayrı ayrı.
Konunun uzmanı bir hukukuçu sanığın kaç yıl ceza alacağını ve HAGB uygulanıp uygulanmaması konusunda görüşlerini bekliyorum.