Mesajı Okuyun
Old 25-03-2013, 21:06   #8
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan furugferruhzad
Davacı muris muvaazası sebebiyle açtığı davada talep sonucunda davalı adına kayıtlı 77 parsel sayılı mezkur taşınmazın tapusunun iptali ile(tapu kaydının tam hisse olarak iptali)ve miras payları oranında tapuya tesciline şeklinde bir talep sonucu oluşturmuş.Yürüyen yargılamada mahkeme bu ifadeyi sanırım ki müphem bularak dava dilekçesinde sehven yazılan hatanın düzeltilmesi için davacı yana süre vermiş davacı vekili de bu sefer dilekçe vererek biz her ne kadar dava dilekçemizde tapu kaydının tamamen iptalini istediysek te bu yanlış olmuştur biz vekiledenin miras payı oranında bu davayı açmak istemiştik gerçeği budur demiş.

1)Burada dava dilekçesinin açıklanması mı yoksa talep sonucunun değiştirilmesi mi vardır?Bu konuda bize ne diyeceğimiz sorulmamıştır.

2)Açıklama ile eksiklik giderilebilir mi yoksa ıslah mı gerekmekteydi? Saygılarımla.

Tek bir davacı ancak kendi miras payı oranında tapu iptal tescil talep edebilir.

Eğer tek bir mirasçı davacı, tüm tapu kaydının iptali ile diğer mirasçıların payları oranında tapu iptal tescil istemişse; ki bunu da tek mirasçı ilk etapta talep edebilir ancak davaya devam edilebilmesi için diğer mirasçıların davaya icazet vermeleri gerekir. Ya da tüm mirasçılar için temsilci atanması yoluna gidilmelidir.
Alıntı:
1)Burada dava dilekçesinin açıklanması mı yoksa talep sonucunun değiştirilmesi mi vardır?Bu konuda bize ne diyeceğimiz sorulmamıştır.

Bana göre talep sonucunun daraltılması vardır.

Alıntı:
2)Açıklama ile eksiklik giderilebilir mi yoksa ıslah mı gerekmekteydi? Saygılarımla.

Eksiklik yoktur. Islaha gerek yoktur, talep sonucu daraltılmıştır. Aksi halde tüm mirasçılar için temsilci tayin edilip, taşınmazın tüm tapu kaydının iptali ve tüm mirasçılara miras payları oranında tescili sonucu doğacaktı.
Alıntı:
Tam olarak öyle olduDavacının payı miras bırakana 2/20 yani 1/10 1/10 oranında düzeltildiTemyiz edeceğim.
Daraltımış taleple verilen karar doğrudur.

**Yargıtay kararı bozarsa davacının ilk talebi gibi işlem görmesi gereken Yerel Mahkeme diğer mirasçılar için temsilci tayini yolu ile tapu kaydının iptaliyle tüm mirasçıların payı oranında tesciline karar vermeliydin der. [Bu arada verdiğim yanıt sizin de üzerinde hiç durmadığınız MUVAZAA şartlarının zaten oluştuğuna ilişkin kabulle verilmiş yanıttır. Veya siz zaten onları temyiz layihanızda ileri süreceksiniz vs..] Düşüncesindeyim.

Saygılarımla,