Mesajı Okuyun
Old 19-03-2013, 16:18   #1
Baritone

 
Varsayılan Tüketici Mahkemesi Görev Sınırı - Maddi ve Manevi Tazminat Talebi Bakımından Ayrı Ayrı Düşünülebilir mi ?

Merhaba sayın meslektaşlarım,

Bir kaç ay kadar önce müvekkilim şirket aleyhinde doğrudan (hakem heyetine başvurmadan) tüketici mahkemesi nezinde ayıplı mal iddiasına istinaden bir tazminat davası ikame edildi. Aynı dava içerisinde 50 TL (ürün bedeli) maddi tazminat ve 25.000 TL manevi tazminat talebinde bulunuldu. Ben tüketici mahkemesinin görev sınırının her bir talep bakımından ayrıca gözetilmesi gerektiğini savundum ve maddi tazminat talebi bakımından tahkikata geçilmeden evvel görevsizlik kararı verilmesini talep ettim. Mahkeme ön inceleme duruşmasında görev itirazımı reddetti ve iki ayrı talep olsa da toplam değer itibariyle meblağ görev sınırını geçtiğinden Mahkemenin uyuşmazlığı görmeye görevli olduğuna hükmetti.

Tahkikat aşamasında da maddi tazminat talebini kabul etti, manevi tazminat talebini reddetti. Maddi tazminat meblağı temyiz sınırının da altında kaldığından görevsizlik kararını ancak katılma yolu ile temyiz edebilirim diye düşünüyorum.

Verilen görevsizlik kararı ve katılma yolu ile temyiz hususunda değerli görüş ve önerilerinizi şayet mevcut ise emsal kararları paylaşmanızı rica eder teşekkür ederim.