Mesajı Okuyun
Old 11-03-2013, 10:15   #1
sumeyra

 
Varsayılan harici satış - menfi tesbit

Müvekkil, 10 yıl önce yaklaşık 1 dönüm taşınmazını, harici olarak satıyor. Bu yer hisseli olduğu için tapuda 3. Kişilere devri mümkün değil. Fakat satarken alan kişi müvekkile boş bir bono senedini imzalattırıyor. Müvekkil bunun farkında değil. Daha sonra burası DSİ tarafından kamulaştırılıyor. Kamulaştırma parası müvekkilin hesabına yatıyor. Fakat alıcı senedi daha fazla miktarda doldurup, icra takibine başlıyor.
Müvekkil bonoya imza attığını hatırlamadığı için İcra Hukuk mahkemesinde imza itirazında bulunduk. Alacaklı cevap dilekçesinde senedi harici olarak satın aldığı taşınmaz için aldığını ve DSİ’nin kamulaştırma bedeli kadar miktarı kendisinin doldurduğunu ve icra takibine koyduğunu beyan etti. Bono senedi Adli Tıp incelemesine gitti. Adli tıp incelemesinde imza müvekkilin el ürünü olduğu tespit edildi.
Bu durumda haricen satışın geçersiz olduğunu, böyle bir satış durumunda sadece ödenen paranın geri alınabileceğini, bu yüzden alacaklının bono senedini istediği gibi dolduramayacağını ileri sürerek menfi tespit davası açabilir miyiz? Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim…..