Mesajı Okuyun
Old 05-03-2013, 20:48   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın katılımcı,

Öncelikle nüfus kaydınızı nüfus müdürlüğünden isteyiniz evli olu olmadığınızı görürsünüz.

Halen evli iseniz, eşinize karşı nafaka davası açmanız mümkündür. Ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu, ayrı yaşmak zorunda bırakıldığınızı kanıtlayarak tarafınıza tedbir nafakası bağlanmasını talep etmeniz gerekir. Eşinzin adresini biliyorsunuzdur umarım.

Eşinizin adresine dava dilekçeniz gönderilir ve haklılığınız halinde nafakaya hükmedilir. Bu hükmedilen nafakanın tahsili için icra takibi yapmanız gerekir. Yapılan icra takibine rağmen kişi ödemede bulunmazsa hapis cezasına çarptırılır. Bunun için nafaka ödemediğini icra ceza mahkemesine dava yolu ile bildirmeniz ve icra takibini delil göstermeniz gerekir.

Eşinizin açtığı davanın reddedildiğini ve sizler için nafakaya hükmedildiği görülüyor. Bu tedbir nafakası o hükmün kesinleşmesine kadar devam eder. Karar kesinleşince kendiliğinden ortadan kalkar. 1996 yılından bu yana nafakanın bir değeri de kalmamış durumdadır. Kızınız artık nafaka talebinde bulunamaz. 18 aşını doldurmuş durumda.

Siz yeni bir nafaka davası açma imkanına sahipsiniz.

Bir avukatla doğrudan görüşünüz. Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değilse bulunduğunuz yerin il barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi için başvurabilirsiniz.

Saygılarımla,