Mesajı Okuyun
Old 05-03-2013, 16:10   #1
seyyid el semavi

 
Varsayılan izale-i şuyu, muhtesatın aidiyeti,kat mülkiyeti

Değerli Dostlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var;

Tapuda 4/3 hissesinin davacı müvekkilime 4/1 hissesinin davalıya ait olduğu bir arsamız var. üzerine 3 katlı ev yapılmıştır.ilk iki katında müvekkilim 3.katta da davalı oturmaktadır.. Evin yapımını işçiliğini falan bütün işlerini müvekkilim yapmıştır. davalı sadece yurtdışından 8 bin TL para göndermiştir. Bu gayrımenkul tapuda sadece arsa görünmektedir. Biz dava açtık. Dedik ki; anlaşarak satmak mümkün olmadığından ve paylaşılamadığından satış yoluya ortaklık giderilsin. Davalı cevap dilekçesinde fiilen bir paylaşım yapıldığından bahisle, öncelikle gayrımenkulün fiilen taksimini, bu olmadığında aynen taksimini bu da olmadığında kat mülkiyeti kurulmak kaydıyla ortaklığın giderilmesini talep ettiler. ilk duruşması yapıldı davanın. Mahkeme keşif günü verdi ve muhtesatın aidiyeti konusunda hak sahibi olduğunu iddia eden tarafa dava açmak adına 2 hafta süre verdi( kesin süre demedi ama). Biz kesinlikle ama kesinlikle satış yoluyla ortaklığın giderilmesini murad ediyoruz. Tek isteğimiz budur.Sorularıma gelince;

1.Muhtesatın aidiyeti konusunda davayı ben mi açmalıyım davalı mı?
2.Dediğim gibi %25 hissesi olan davalıya mahkeme bundan fazlasına hükmedebilir mi.(evin yapımında 2003 yılında sadece 8 bin TL bir yardımı olmuştur davalının)
3.Ve önemli sorum; mahkeme aynen,fiilen taksime ya da kat mülkiyeti kurulmasına karar verebilir mi? mahkemenin böyle bir karar vermesini nasıl engellerim?