Mesajı Okuyun
Old 27-02-2013, 13:42   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma davası açılmış, bu davada duruşma günü beklenmeden tedbiren çocuğunuzun velayetinin tarafınıza verilmesi talep edilebilir.

Çocuğunuzun manevi şiddet gördüğü iddiasında iseniz en yakın aile mahkemesinden babanın çocuğa yaklaşmaması için tedbir kararı alabilirsiniz. Ancak bunun için öncesinde, uzman bir pedagogdan çocuğunuzun psikolojik durumu için rapor almanızda yarar var. Üniversitelerin araştırma hastahanelerine de başvurabilirsiniz. Çocuğunuzun yaşadığı sorunların tıbben teşhis edilmesi hem hukuki açıdan hem de çocuğunuzun tıbbi desteğe ihtiyaç duyup duymadığının belirlenme ve tedavi açısından yararlı olacaktır.

Babanın kızınızı geri getirmeme ihtimali varsa, mahkemece kişisel ilişki tesisine ilişkin karar verilmedikçe çocuğunuzu babaya teslim etmeyebilirsiniz.

10 yaşındaki çocuk kendini ifade edebilecek yaşta kabul ediler ve velayetinin kimde olmasını istediği kendisine sorulabilir. Sizi istedini söylemesi dikkate alınır. İki çocuklu bir bayanla aynı evde yaşayan babaya velayetin verilmesi düşünülmez.

Velayette önemli olan çocuğun aklen, bedenen ve manen sağlıklı huzurlu bir ortamda yetişmesidir.

Babanın çocuğa kendi bildiği yollarla şu anki yaşamını kabul ettirmeye çalışması, dayatması çocuk üzerinde ne gibi etkilere yol açıyor bunun pedaogoglarca tespiti gerekir.

Bir an önce tanıdığınız bir doktorla (DOĞRU YÖNLENDİRİLMEK açısından) ve boşanma davanız için de bir avukatla bağlantıya geçiniz.

Saygılarımla,