Mesajı Okuyun
Old 22-02-2013, 17:50   #5
ayse1728

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Sorudan anladığım kadarıyla 2 tane ihtarname keşide etmişsiniz."Ödeme ihtarı" "feshini bildirdim" ifadelerinden bu şekilde anlıyorum. Eğer doğru anladıysam ihtarnamelerin en az bir tanesinde;

1- Ödenmemiş en az 1 aylık kira parasından söz ettiyseniz,

2- 30 gün içinde ödenmediği takdirde

3- Akti feshedeceğinizi ve temerrüd nedeniyle tahliye davası açacğınızı da ihtar ettiyseniz,

4- İhtarname/ler usulüne uygun tebliğ edildiyse,

5- Tebligata ve geçen süreye rağmen kira borcu ödenmediyse,

sulh hukuk mahkemesine temerrüd nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.

İcra hukuk mahkemesine dava açabilmeniz için, Örnek-13 ihtarlı ödeme emri tebliğ etmeniz ve yukarıda yazdıklarımın gerçekleşmesi gerekecekti. Bu aşamada icra takibi yaparsanız yine 30 gün beklemek zorunda kalırsınız. Ayrıca borçlu kontrattaki imzaya ve/veya kira ilişkisine itiraz ederse yine sulh hukuk mahkemesine itirazın iptali ve tahliye davası açmak zorunda kalırsınız.

Sulh hukuk mahkemesine dava açarsanız, harç nıspi olacaktır(yıllık kira bedeli üzerinden).

İcra hukuk mahkemesine açabilmeniz için, önce icra takibi yapacaksınız ve ödenmeyen kira aylıklarının toplamı üzerinden nıspi harç ödeyeceksiniz. İtiraz olursa "itirazın kaldırılması ve tahliye" , itiraz olmazsa "tahliye" davası açarken de maktu harç ödeyeceksiniz.

Bu bilgiler ışığında tercihinizi yapın.



sayın Ergin,
benim de benzer bir sıkıntım var. borçlu vekiliyim öncelikle onu belirteyim. alacaklı tahliye taahhütnamesine dayalı icra takibi başlattı imzaya itirazda bulunduk icra hukuk mahkemesinde dava açtı ve davası reddoldu imzası noterlikçe ikrar edilmediği için. şimdi de aynı takibe dayalı olarak sulh hukuk mahkemesinde itirazın kaldırılması ve tahliye açmış.
sorum şu; yapılmış olan icra takibi dava açma süresi olan 1 ayı kesiyor bildiğim kadarıyla. 1 yıllık süreye tabi. o konuda ne yazık ki sıkıntı yok di mi?
ancak her ne kadar biz icra safhasında imzaya itiraz etsek de aslında imza müvekkilime ait olduğu gibi daha sonra müvekkilimden öğrendiğim üzere kira sözleşmesi ve taahhüdü imzalarken yanında bir arkadaşı varmış ve onu şahit olarak göstermek istiyor diğer savunmamızla çelişmiş olmaktan korkuyorum ama öteki türlü de imza müvekkilime ait çıkacak ve dava muhtemelen kabul olacak. ne yapmalıyım?