Konu: boşanma
Mesajı Okuyun
Old 22-02-2013, 13:37   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı

Öncelikle, ceza davalarınızda avukat ile temsil edilmek istediğinizi mahkeme yargıcına bildirebilirsiniz. Tarafınıza avukat atanacaktır.

Eşinizin evden ayrıldığını belirtmişsiniz. Ona karşı nafaka davası açabilir ve kendiniz ve çocuklarınız için nafaka isteyebilirsiniz. Nafaka ödememenin hapis cezası vardır. Mahkemenin karara bağlayacağı nafakayı icra takibi yapmanız, eşinizin ceza alabilmesi için şarttır.

Bunun dışında boşanma kararında iseniz, haklı sebeplerinizi her tür delille kanıtlayarak boşanmayı gerçekleştirebilirsiniz. Bu davada, nafaka, maddi ve manevi tazminat taleplerinde bulunabilirsiniz.

Diğer kişi ile ilgili ceza dosyalarınız için tanık dinletebilirsiniz. Dosya incelemeden hiçbiri hakkında yorum yapamayız. Mahkemeden avukat talep edeniz.Ücretsizdir.

Eşiniz tarafından tehdit ediliyorsanız, en yakın aile mahkemesine başvurarak sizin ve çocuklarınızın korunması için önlemlerin/korumaların alınmasını isteyebilirsiniz. Savcılığa suç duyurusunda da bulunmanız mümkündür.

Hukuk davası (Nafaka veya boşanma) açmaya karar vermeniz halinde bulunduğunuz yer barosundan tarafınıza ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesini de isteyebilirsiniz. Bunun için gelirinizin olmadığını kanıtlamanız istenecektir.

Saygılar.