Mesajı Okuyun
Old 22-02-2013, 09:10   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan demester
s.s.... işletme kooperatifinin 15 yıldır olağan genel kurul toplantısı yapmamasından dolayı m.81 gereğince kooperatif aleyhine fesih ve tasfiye davası açılmış.(2010) 3 yıldır davalı kooperatife tebligat yapılamadığından dolayı bu sefer dönemin yönetim kurulu asil üyesi müvekkile dava dilekçesi tebliğ edilmiş. tebliğ zarfında müvekkil "dahili davalı" olarak yazılmış, fakat ara kararda müvekkilin dahili davalı olması yönünde bir karar yok. sadece "kooperatife tebligat yapılamadığından yönetim kurulu üyelerine dava dilekçesinin, tebliğ masrafı yatırılmak şartıyla tebliğ" şeklinde yazılmış.
soru: 1- dahili davalı diye bir kurum birçok yargıtay kararında yok deniyor. bu noktada, kooperatifin tüzel kişiliğinin temsili ana sözleşmede yönetim kurulu olduğunda müvekkile tebligat yapılabilir dendiğinde, müvekkilin davaya dahil edilmesine karar verildikten sonra dahili dava dilekçesi ile birlikte dava dilekçesinin gönderilmesi gerekmez mi?
2- davaya dahil edilecekler için bir harç yatırılmıyor mu?
3-sizce müvekkil açısından husumet itirazı etsem yerinde olur mu?

Kooperatifi YK temsil eder. Kooperatif merkezine tebligat yapılamaması nedeniyle Kooperatifin temsilcisi olan YK üyesine dava dilekçesinin tebliğ edilmesi, YK üyesinin şahsına dava yöneltilmiş olduğu anlamına gelmez. Dava dilekçesinde davanın tarafları bellidir. YK üyesi kooperatifi temsilen tebligatı almış sayılır.

Bu bakımdan husumet itirazınızın dikkate alınacağını sanmıyorum.