Mesajı Okuyun
Old 16-02-2013, 01:14   #1
fatmaa

 
Varsayılan İpotek Takİbİnde İtİrazin Sira Cetvelİnde Para Ödenmesİne Etkİsİ

Sayın meslektaşlarım,bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var.
Borçluya ait gayrimenkul için ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile adi takip yaptım. Ancak borçlu tarafından süresinde "takibin şekline" itiraz edildi. Borçlu itiraz dilekçesi ile şirket ile yaptığı sözleşmeye istinaden bedelin 3/5ini ödediğini kalan bedeli ise ödemediğini belirtmiş.
Borçluya ait başkaca icra dosyası olduğundan ipotekli gayrimenkul aynı zaman da hacizli gayrimenkuldü ve ben haciz dosyasından gayrimenkul satışını gerçekleştirdim. İhale de kesinleşti. İhale bedeli hacizden önce ipotek olduğundan ipotek dosyasına gönderildi.
İcra Müdürü itirazlı bir dosya da para ödeyip ödeyemeyeceğini bilmediğini söylüyor. Bana göre borçlu borcun valığına itiraz etmediği için parayı alabilirim. Borçlunun itirazı ipoteğin paraya çevrilmesi için işlem yapmama engel oldu. Ama ben ipoteği paraya çevirmedim. Hacizden satış yaptım. Rüçhanlı alacak sahibi olduğum için para ipotek dosyasına gönderildi. Eğer ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapmamış olsaydım o halde bu gayrimenkulün satışından dolayı gelen ihale bedelini ipotek alacaklısı olarak alacaktım. O halde neden şimdi alamıyorum?
Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler