Mesajı Okuyun
Old 15-02-2013, 14:39   #1
müdafiadayı

 
Acil Kamu İhale Kanunu ve Hizmet Alımı Yönetmeliği

Merhaba Meslektaşlarım,
Müvekkil firma Belediye tarafından düzenlenen bir ihaleye katılıyor. İhalenin kapsamı Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama yönetmeliğine göre düzenlenmiş. İhale müvekkil firma üzerinde kalıyor. İdare tarafından daha sonra Yönetmeliğin 47/2 maddesi kapsamında sunulan iş deneyim belgesinin teyid edilebilmesi için SGK'dan belgelerin alınıması içi müvekkile yazı gönderiliyor. Müvekkil teyid niteliğindeki belgeleri sunduğunda herhangi bir sıkıntı olmadığı görülüyor. Ancak bu yazışmalar esnasında 2. avantajlı teklife sahip firma idareye itirazda bulunuyor. Bu belgenin tamamlatılabilecek nitelikte olmadığı yönünde. İdarece itirazlar reddediliyor. Bunun üstüne KİK'e başvuru yapıyorlar. KİK oyçokluğu ile itirazı kabul ediyor ve düzeltici işlem yapılmasına karar veriyor. Şimdi biz İdare Mahkemesine Başvuru yapacağız. Ancak elimde olan destekleyici mahiyette tek envanter karşı oy yazısı.
"Şeklinde belirtilen düzenlemeleri bir arada ele alındığında, işin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı niteliğinde olduğunun anlaşıldığı, ayrıca sözleşme ekinde bu sözleşmeye dayanak teşkil eden ve sözleşmenin konusuna giren işlere ilişkin 154 adet fatura ile SSK İl Müdürlüğünden alınan “İşyeri sicil numarası ve tehlike sınıfı” konulu belge ve işyeri bildirgesi’nin sunulduğu tespit edilmiştir.
Bu itibarla, sözleşmede çalıştırılacak işçi sayısına ilişkin bir sınırlama yapılmamakla birlikte, bir işçiye ödenecek ücretin birim fiyatının belirlenebilir olduğu, ayrıca başvuru sahibince sunulan belgelerden, faturalarda belirtilen iş kısımları için kaç işçi çalıştırıldığı belli olmamakla birlikte, sözleşme süresi içinde gerçekleştirilen toplam tutarın sunduğu faturalar ile karşılandığının anlaşılabildiği hususları bir arada ele alındığında, o işe ait sosyal güvenlik prim ödemelerini gösteren belgelerin sunulmasına gerek olmadığı değerlendirilmiş ve bu haliyle sunulan belgelerin mevzuata uygun olduğu sonucuna varılmıştır."

Elinde bu konuya ilişkin Mahkeme kararı olan varsa ya da bilgi anlamında yardımcı olursanız çok sevinirim.