Mesajı Okuyun
Old 13-02-2013, 18:03   #1
JakamuFamaus

 
Mesaj 1996 YAŞ kararı ile görevden alınan askeri personellerden talep edilen öğrenim giderlerinin iadesi

Öncelikle ilgilenen ve katkıda bulunan tüm meslektaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Müvekkil 1996 yılında alınan YAŞ kararı ile subay olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden terhis edilmiş ve 15 yıllık mecburi görev süresini doldurmadığından askeri okulda kendisi adına harcanan öğrenim giderlerini ödemek zorunda kalmıştır.
Bu kere 2011 yılında 6191 sayılı yasada yapılan değişiklik ile bu kişilerin ilişikliklerinin kesildiği tarih ile bu güne kadar geçen süre Türk Silahlı Kuvvetlerinde geçmiş sayılır denerek öğrenim gideri borçlarınında tahsil edilmeyeceği açıkça anlaşılmaktdır.
Fakat açtığımız davada yerel mahkeme yasa açıkça öğrenim gideri borcunu yatıran kişilerin durumu ile ilgili yasal düzenleme olmadığı için öğrenim gideri borcunun iadesine ilişkin davamızı reddetmiştir.
Davamız zamanaşımı ve görev yönünden reddedilmedi, yasada boşluk bulunmasından dolayı reddedildi. Hakim yasadaki boşluğu değerlendirmemiş, yasa yaratmamıştır.
Özellikle bu konu ile ilgili YARGITAY kararına sahip olan meslektaşlarımdan yardım talep ediyorum. Örnek kararları elinde olan meslektaşlarım burada paylaşırlarsa bu kararlara göre temyiz dilekçemi hazırlamak istiyorum.
Herkese iyi çalışmalar, bol kazançlar.