Mesajı Okuyun
Old 07-02-2013, 10:13   #2
Adli Tip

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan limpid
son 5 gündür hatalı üretim yapan işçiler sürekli uyarılıyor. dün yapılan toplantı ile tekrar uyarılıyorlar işveren maaşlarından kesinti yapacağını bundan sonra düzgün çalışırlarsa yaptığı kesintiyi tekrariade edeceğini belirtiyor. bu arada işyeri ciddi zararlara uğruyor. bugün sabah işe başladıklarında tekrar hatalı üretim oluyor. sonrasında da 5 işçi makineleri durdurup fabrikanın girişinde bekliyorlar. uyarılara rağmen işlerinin başına dönmeyip iş yerini terk ediyorlar.

1) ilgili tutanaklar tutuldu. fesih bildirimleri noter kanalıyla yapılacak. ihtarnamede 25/II-h ve ı sebep gösterilecek.
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.

bunun dışında işyerini izinsiz terjkettiği de belirtilecek. iş akdinin bugün itibariyle feshedildiği bildirilecek. eksik bir husus var mıdır?

2) işyerini izinsiz ve eylemli bir şekilde terketmek haklı nedenle feshe sebebiyet verir mi?


İşçilerin bu eylemlerinin sebebi nedir peki? Örneğin ücretler 20 günden fazla bir süredir ödenmiyorsa, işçinin çalışmama hakkı var, son maddeyi yazmayabilirsiniz bu sebeple.
Öte yandan, işçilerin işyerini terk etmelerinin işveren feshi değil, işçinin (haksız) feshi sayılacağı da bildirilebilir.

Saygılar,