Mesajı Okuyun
Old 06-02-2013, 14:48   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Hayırsever bir vatandaş, bir apartmandaki dairesini kiralamak yerine, … okulunda okuyan bazı öğrencilerin ders – etüt çalışmasına tahsis ediyor. Bu durum yönetici başta olmak üzere bir takım kat maliklerini rahatsız ediyor, tartışmalar çıkıyor.

Dernek-vakıf gibi herhangi bir yasal statüsü olmayan, hayır amacıyla tahsis edildiği için kiracısı ve kira kontratı bulunmayan bu yerle ilgili olarak, bina yönetiminin bu durumu engelleme noktasında (hukuki-cezai yaptırım olarak) neler yapabileceğini ve karşı tarafın haklarını araştırıyor, cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Sayın AV.MK;

Kişilerin huzur ve sükununu bozan tarzda ve Kat Mülkiyeti Kanunu'nun işaret ettiği hususların ihlali anlamında davranışlar sergilenmiyor ise, ortada bir sorun bulunmadığı ve öğrencilerin o dairede kalmalarında sakınca olmadığı kanaatindeyim.

Ayrıca kira sözleşmelerinde şekil şartı bulunmamakla birlikte herhangi bir yerde kalmakta olan şahıslar açısından bir kiralayan - kiracı ilişkisinin kurulması zorunluluğu da bulunmuyor.

Saygılarımla..