Mesajı Okuyun
Old 06-02-2013, 11:46   #5
Admin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.metebey
Karar için teşekkürler.Ama benim üzerinde çalıştığım olayda dosyaya önce itiraz ediliyor;ardından para yatırılıyor.Haliyle icra müdürü de dosyada itiraz kalkmadan parayı ödemiyor.Bu durumda ben borcun tamamına yönelik bir dava açmak durumundayım.
Dosyaya para yatırılmışsa, itiraz olsun olmasın yatan miktarı İcra Müdürünün ödemesi gerektiğini düşünüyorum. Borçlu dosyaya para yatırmışsa bu miktar üzerinden borcu kabul ediyor demektir ve önceki itirazı buna göre yorumlanmalıdır. Borcu olmadığını düşünen borçlunun dosyaya para yatırmasının bir mantığı yok. Kaldı ki para yatırma da itirazdan sonra olmuş dolayısıyla yanlışlıkla yatırıldı vs. bir savunma yapılması da imkansız.

İtirazın iptali yoluna giderseniz benim gibi düşünen bir hakime denk gelebilirsiniz ve dosya karışabilir. O nedenle bu yola gitmeden önce bence dosyaya yatırılan paranın tarafınıza ödenmesi için bir talep açın, talep reddedilirse şikayet yoluna gidin, şikayet de reddedilirse tüm miktar üzerinden itirazın iptali yoluna giderseniz. Şikayet kabul edilirse, sadece bakiye için itirazın iptalini istersiniz.