Mesajı Okuyun
Old 28-01-2013, 14:44   #7
detay82

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Secil0989
sayın av.İsmail Değer paylaşımlarınız ve verdiğininiz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak yeni öğrendiğim bir ayrıntıyı paylaşmam gerekiyor. Belediye söz konusu tarım arazisi yanındaki çöp alanını kira ilişkisi ile edinmiştir. Yani yaptığı işlemi bir özel hukuk kişisi gibi yapmış öyle zarar vermiştir. Durumu bu bakış açısıyla incelerseniz düşüncelerinizde ne gibi değişiklikler olur? Yani müspet zarar talep edebilir miyiz?

Anladığım kadarıyla, müvekkiliniz ile belediye arasında bir sözleşme bulunmamaktadır. Ancak müvekkilinizin tarım arazisinin yanındaki alanı, belediye kiralayarak çöp alanı olarak kullanmaktadır.

Bu durumda, müvekkiliniz ile belediye arasında bir sözleşme bulunmadığından müspet zarar isteyemeyeceğiniz kanaatindeyim.

Çöp alanı gibi faaliyetlerin yürütülmesi belediyenin görevi kapsamındadır. Bunun için bir yerin kiralanması yahut satın alınması bu bakımdan önemli değildir. Bu görevin gereği gibi yerine getirilmemesi hizmet kusurudur. Bu nedenle, belediyenin eylemi nedeni ile doğan zararlardan dolayı, yukarıdaki mesajlarımda geçen, tam yargı davasının açılması gereklidir.

Saygılarımla.