Mesajı Okuyun
Old 17-02-2007, 16:32   #1
citiak

 
Varsayılan İptal Kararinin Yorumlanması

Hukukcu arkadaşlarım aşağıda izah ettiğim iptal kararını yorumlamanızı rica ediyorum;

".... Yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayınlanmamış olması ağır bir biçim sakatlığı oluşturduğundan, bu Yönetmeliğin hukuken geçerlik kazandığından ve işlemlere dayanak oluşturacak bir norm olduğundan söz edilemeyeceğinden, iptali istenen Yönetmelikte hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Öte yandan hukuki geçerliliği bulunmayan anılan Yönetmelit uyarınca yapılmış olan ............ Atanmaya ilişkin kararname ile davacının başvurusunun zımnen reddine ilişkin işlemin de hukuki dayanaklarının kalmadığı açıktır.

Açıklanan nedenlerle, ........ atanmaya İlişkin Kararnamenin ve davacının ........ görevine atanma istemiyle yaptığı başvurunun zımnen reddine ilişkin işlemin iptaline," kararı verilmiştir.

Yukarıda verilen kararda şahsıma ne gibi bir işlem yapılması gerekir. Yönetmeliğin iptal edilmesi ile yeniden atama işlemi için yapılan değerlendirmede sonucunda, 10 kişi ile sınırlı olan atama işleminde, çok sayıda ehil memur arasından nitelikleri itibariyle daha öne çıkan 10 adayın içinde yer alamadığınızdan atanmanız yapılmamıştır, denilebilir mi.