Mesajı Okuyun
Old 17-02-2007, 12:49   #6
Jeanne D'arc

 
Varsayılan

Borçlu yetki itirazında bulunuyor ise; diğer itirazlarını bildirmek zorunda değildir. Borçlunun yetki itirazı üzerine, iki ihtimal var:1)Yetki itirazını kabul eder, dosyayı yetkili icra dairesine gönderirsiniz ve 2)İtirazın kaldırılması davası açarsınız.

Bu ihtimallere göre; yetki itirazının, tarafınızca kabul edilerek, dosyanın yetkili icra dairesine gönderilmesinden veya itirazın kaldırılması davasında, borçlunun yetki itirazının kabul edilerek, dosyanın yetkili icra dairesine gönderilmesinden sonra, yetkili icra dairesinden gönderilecek ödeme emri üzerine, borçlu -yapmadığını söylediğiniz- tüm o itirazları yapabilecektir.

Yeni farkettim; zaten mesajınızda da yetki itirazının kabul edildiğini söylüyorsunuz: O halde dosyanın yetkili icra dairesine gönderilmesini sağlayın, sürelere dikkat! Büyük olasılık; borçlu, yetkili icra dairesinden gönderilecek ödeme emrine karşın itirazlarını bildirirken imzaya da itiraz edecektir.

Karşılıksız çek davası ile icra takibi bu haliyle birbirinden bağımsızdır. Av.Zuhal Kaya'nın açıklamalarına katılıyorum. Kaldı ki; borçlunun, pratikte halen imzaya itiraz hakkı da var. Velev ki bu takibe de itirazı etmesin; bu sizin için sadece karine hükmündedir.

Saygılarımla.