Mesajı Okuyun
Old 22-01-2013, 17:37   #5
klozo

 
Varsayılan

Yapılan toplantıda dublekslerin onaylı projede açık olan teraslarının her türlü imalatla kapatılmasından tutun da pencerelerin odaların
değiştirilmesi,bahçe büyütme dahil onaylı tip projenin her türlü ihlali sözkonusudur.Kat mülkiyeti varken başka bir malik başka bir malikin terasına yaptığı çatıyı yıktırmıştır.Eğer,Kat mülkiyeti kanununa göre dava açabilseydik 19. ve 44. maddeye girecekti.
Çünkü dublekslerin bina yüksekliği 9.60 metredir.Oysa bu dublekslerin terasını çeşitli imalatlarla kapatıldığı zaman
bu imalatların dayandırılacağı beton ya da v.s. kalkanlarla zaten 9.60 lık yükseklik ihlal edilmektedir.Bundan sonra yapanlar da ihlal etmeye devam edecektir.Örneğin,bir malik projede açık olan ve denize doğru bakan terasına çeşitli maddelerden ister pimapen ister aliminyum ister ahşap olsun bu kapatmayı yaparken bu imalatların dayandığı duvarı terasta yürüyebilmek için beton kalkanla yükseltmek zorundadır.Bunu yapmazsa yapacağı çatı imalatının altında yürüyemez.Vatandaş için kanun değil de yapılan imalatın altında yürümek daha önemli olduğu için belediyede bunu görmezden gelmiştir.Belediyenin savunması da bu yöndedir.Belediye için kanun değil;vatandaşın çatının altında yürüyüp yürüyemeyeceği daha önemlidir.
Bütün bu yapılanlar tip imar yönetmeliğinin çatılar ve yükseklik maddesini ihlal ederek kat ilavesine girmiş durumdadır.
Daha önce dava açan malik davayı bina yüksekliğini ihlal,kat ilavesi ve bütün kat maliklerinin izni olsa dahi yapılamaz hükmü ile davayı kazanmıştır.
Yönetim planında herhangi bir şekilde oy kullanma şekline dair ayrı bir madde yoktur.
Velev ki oy kullanmaya dair özel hükümler konsa bile kanuna amir hükümlere aykırı tadilat projesi kararı alınabilir mi?O zaman bina projesi ve kamu düzeni ihlal olmuş olmaz mı?

Benim haklı olduğuma inancım yüksek safhada ama 50 yıla yakın meslek hayatımda bu kadar ikircikli olduğumu hatırlamıyorum.
Genel hükümlere göre çözülecek olması blok yapıya geçilmemesi ve bunun yaptırımı olmaması asliye hukukun toplantıyı iptal etme etmeme olasılığı
uyku kaçırıyor.Müvekkilime söyleyebildiğim tek şey daha önceki bir içtihatla aidatları ödememesidir.çünkü kat mülkiyetinin olmadığı yerlerde aidat toplanamaz kararı var.Belki site bu arada blok yönetimine geçer ve tekrar Kat mülkiyeti içerisinde konu çözümlenir.